KURTI ŽELI SAMO RAT I HAOS! Petar Petković: Nadam se da je to svima jasno
Foto: Nemanja Nikolić

KURTI ŽELI SAMO RAT I HAOS! Petar Petković: Nadam se da je to svima jasno

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je večeras da izjava premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da most na Ibru mora biti otvoren i da o toj temi nema razgovora - jasno pokazuje da on želi samo rat i izazivanje sukoba sa dalekosežnim posledicama.

"Nadam se da je sada svima jasno, posebno u međunarodnoj zajednici, ko je Aljbin Kurti - balkanski piroman, koji žudi za sukobom i izazivanjem haosa u regionu", naveo je Petković u pisanoj izjavi.

Dodaje da Kurtija nikada dijalog nije ni interesovao, a naročito ne ZSO, jer je njegova politika etnički čisto Kosovo, očišćeno od Srba.

Petković je ukazao i da je jedino što je Kurti za poslednje dve godine radio, a što čini i danas - jesu nasilni i jednostrani potezi koji imaju za cilj proterivanje i progon srpskog naroda sa KiM.

"Jednostrano otvaranje mosta je sa bezbednosnog aspekta izuzetno opasan potez kojim Kurti želi da dovede do sukoba. Čak i u danu kada zvaničnici SAD, ali i danima unazad i drugi članovi Kvinte, kao i EU i Kfor, jasno upozoravaju da pitanje mosta jedino može da se reši u dijalogu u Briselu i nikako drugačije, Kurti najstrašnije gazi po dijalogu i ideji normalizacije", ukazao je Petković.

Da li je u tome Kurti sam ili zapravo ima prećutnu podršku, najbolje će se, kaže, pokazati na temi mosta.

"Može Kurti da donosi kakve god hoće odluke, ali dokle god je Kfor fizički prisutan na mostu i ne dozvoli njegovo otvaranje, most neće ni biti otvoren. Zato jedino možemo da se uzdamo u Kfor da će se držati svoje javno izgovorene reči i da neće dopustiti sprovođenje suludih i opasnih Kurtijevih ratnih planova", zaključio je Petković.

Bonus video:

02:37

KURTI KORISTI IZBORE U SAD KAKO BI IZAZVAO NEMIRE Bulatović: Naš narod će doživaljavati užasne pritiske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track