PREMIJER VUČEVIĆ: Počinju pregovori o povećanju minimalca, do kraja godine prosečna plata 900 evra a penzije veće za 10 odsto
Foto: Instagram Printscreen

tv gostovanje

PREMIJER VUČEVIĆ: Počinju pregovori o povećanju minimalca, do kraja godine prosečna plata 900 evra a penzije veće za 10 odsto

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević potvrdio je danas da će početi pregovori sa sindikatima o povećanju minimalne zarade.

On je gostujući jutros u Dnevniku 1 RTS istakao i da vlada želi da do kraja godine prosečna plata u Srbiji bude preko 900 evra i najavio povećanje penzija za 10 odsto.

"Penzije moraju da prate rast plata. Takođe, rast plate ne sme da ugrozi radna mesta. Sve su to izazovi koje ćemo morati da rešavamo i usaglašavamo", zaključio je Vučević.

Generalni sekretar Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) Zoran Mihajlović je nedavno rekao novinarima da će 15. avgusta početi pregovori Vlade, reprezentativnih sindikata i Unije poslodavaca Srbije o minimalnoj zaradi za 2025. i da očekuju podršku drugih sindikata.

SSSS je najavio da će predložiti da minimalna zarada 2025. godine bude 60 odsto vrednosti prosečne potrošačke korpe, odnosno 61.858 dinara ili 355,5 dinara po satu, što je povećanje 31,2 odsto u odnosu na ovu godinu.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

01:18

Miloš Vučević u kulturnom centru Srbije u Parizu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track