Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković oglasio se na platformi "X" i poručio da su albanski političari i 2014. govorili da most na Ibru treba da povezuje ljude, a u praksi radili sve suprotno.

- Kada su Srbi juna 2014. uklonili barikade s mosta, mase albanskih ekstremista su htele da nagrnu i proteraju Srbe sa severa koji su se odbranili dizanjem "Parka mira” - naveo je on i dodao:

- Uklanjanje “Parka mira”, a potom i uslovi za rekonstrukciju i otvaranje mosta su precizno dogovoreni sporazumima iz 2015. i 2016. godine.

U oba slučaja, pre dogovora o otvaranju mosta sporazumima je predviđeno da: 1) Priština mora da sprovede razgraničenje u Suvom Dolu i

2) Stanje bezbednosti treba da bude takvo da otvaranje mosta ne dovede do novih sukoba i nesreća.

Petković je, takođe, istakao:

- Nažalost, Kurti i Bisljimi očigledno samo hoće sukobe, jer ih ne interesuju sporazumi. Zato ni reč nisu rekli o obavezama Prištine koje i dalje nisu ispunjene kao uslov za otvaranje mosta. O tome ćute kao zaliveni!

Kurir.rs

Bonus video:

Video plus Petković - Mnogo je laži od strane Prištine, Svećlje, Kurtija, a lagali su i o broju ljudi u Banjskoj - 30,40, 90