Predsednica Narodne skupštine, Ana Brnabić reagovala na izjavu predstavnika pokreta "Ne damo Jadar" Nebojše Petkovića koji je rekao da organizatori protesta u Malom Zvornikune žele da razgovaraju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji će danas posetiti tu opštinu kako bi razgovarao sa građanima.

- Petković neće da razgovara sa legitimno izabranim predsednikom Republike Srbije, ali želi da blokira prugu kako bi oštetio privredu naše zemlje. To samo pokazuje koliko nemaju argumenata i koliko njihovi protesti nemaju veze sa litijumom (konačno, rudnik je najlakše bilo sprečiti tako što odbijete da prodate svoju zemlju Rio Tintu, a Petkovići, Đedovići i još neki iz ovog udruženja su je prodali). Verujem, ipak, da će neki iz udruženja i neki organizatori protesta doći na razgovor sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, jer žele da razgovaraju i stalo im je da, uz svoju državu, nađu najbolja rešenja. Na kraju, opet je samo predsednik Vučić otišao da razgovara sa ljudima - poručila je Brnabićeva na društvenoj mreži "Iks".

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će posetiti Mali Zvornik gde će razgovarati sa građanima o pitanju iskopavanja litijuma i saslušaće sve njihove predloge i primedbe. Poručio je da su svima otvorena vrata za razgovor, uključujući i organizatorima protesta, jer želi da čuje njihovo mišljenje.

- Možete da kritikujete svog predsednika, možete da izgovorite šta god hoćete, potpuno slobodno - zaključio je predsednik Vučić.

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir televiz Ana Brnabić konferencija