Ministarstvo inostranih poslova Narodne Republike Kine objavilo je analizu pod nazivom "Nacionalna zadužbina za demokratiju: šta je to i šta radi", u kojoj Nacionalnu zadužbinu za demokratiju (NED) karakteriše kao "bele rukavice" američke vlade. Između ostalog, navodi se da je iza protesta u Srbiji prošle godine stajala direktno Amerika.

To je komentarisao danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru s novinarima na manifestaciji "Dani proje i sira" u Medveđici.

- To ne znam pošto to i ne pratim, mogli ste da kažete i da jesu i da nisu, ostaje da verujem vama na reč. Tražio sam kompletan izveštaj jer tu ima mnogo stvari za druge entitete. Pažljivo ćemo da proučimo sve što je vlada Kine objavila. Jedino što mogu da kažem je da je mnogo toga čudnog bilo, i prošle i ove godine, mnogo čudnih stvari. Ako vi kažete nekome "2 godine nema kopanja", a vi nastavljate da insistirate na tome, čudno je - rekao je Vučić i dodao:

- Biće vrlo interesantno iako nije potpuno transparentno jer imaju tzv. bojler organizacije, ali videćete ogroman novac ubačen u našu zemlju, sa nesumnjivim ciljem destabilizacije Srbije.

Bonus video:

Kurir Aleksandar Vučić