MINISTAR DAČIĆ O NOĆAŠNJOJ AKCIJI KOD PAZARA Odali ga oni koji su ga i skrivali! Novi detalji likvidacije vehabije Senada Ramovića
Foto: screenshot Prva tv

"Sad mogu i zvanično da kažem... "

MINISTAR DAČIĆ O NOĆAŠNJOJ AKCIJI KOD PAZARA Odali ga oni koji su ga i skrivali! Novi detalji likvidacije vehabije Senada Ramovića

Politika -

Informacija gde se Ramović nalazi došla je iz obaveštajnih krugova najbližih njemu

BEOGRAD - Ministar Ivica Dačić i zvanično je jutros potvrdio da je vehabija Senad Ramović Becan noćas likvidiran u zajedničkoj akciji BIA i MUP na području novopazarskog sela Hotkovo.

- Pronađen je u kući koja je bila nekoliko stotina metara od njegove, kuća je vlasništvo njegovog zeta kriminalca koji je na izdržavanju kazne u Nišu. On je , kako se to kaže, pružio otpor, pucao je na policiju, ispalio 3-4 hica i pripadnici SAJ-a su ga likvidirali - rekao je Dačić gostujući na TV Prva govoreći o vehabijskom pokretu i opasnosti koji on predstavlja.

Dačić je kazao da je BIA locirala Becana, a MUP hapsio. Dačić je ispričao i da je policija tragala za Becanom još od terorističkog napada konvertita Miloša Žujovića ispred izraelske ambasade u Beogradu.

Informacija gde se Ramović nalazi došla je iz obaveštajnih krugova najbližih njemu.

- To je njegovo selo, ali nije bio u svojoj kući, već kod onih koji su mu pomagali u skrivanju, nadležnim državnim organima kazali lokaciju gde se nalazi - rekao je ministar pojasnivši da im je taj objekat bio neka vrsta sigurne kuće.

1 / 3 Foto: screenshot Prva tv

Prema njegovim rečima, Ramović je odigrao ključnu ulogu u radikalizovanju Miloša Žujovića, koji je 29. juna samostrelom teško ranio policajca Miloša Jevremovića, ali i L.B. iz Sombora koji je uhapšen.

Dačić je podsetio i na pretnje policiji likvidiranog Ramovića zvanog Becan -Ramović je pružao otpor policiji i ranije kada je hapšen još 2007. godine.

- On je i prošli put kada su vršeni pretresi pretio je pripadnicima MUP da će pucati ukoliko uđu u njegovu kuću - kazao je ministar.

- Na neki način, to je nastavak prethodnih akcija koje smo imali nakon terorističkog akta u Beogradu - zaključio je ministar.

Ukazao je da su akciju njegovog hapšenja zajedno sprovodili Bezbednosno- informativna agencija, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru.

„Ova akcija je nastavak akcija sprovedenih nakon terorističkog akta ispred ambasade Izraela u Beogradu“, kazao je ministar Dačić i istakao da je i ova akcija pokazatelj da bezbednosne službe paralelno sa svim opstrukcijama koje postoje na unutrašnjem planu rade dobro svoj posao.

Ministar je podsetio da je Ramović nakon terorističkog akta u Beogradu, koji je počinio konvertit Miloš Žujović, pobegao na teritoriju Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, kao i da su protiv njega podnete odgovarajuće krivične prijave.

Prema njegovim rečima, Ramović je još 2007. godine bio osuđen za terorizam, a u konkretnom slučaju odigrao je ključnu ulogu u radikalizaciji Žujovića, ali i drugih osoba, poput Lazara Berbera iz Sombora, koji je nedavno uhapšen u zajedničkoj akciji BIA, MUP i Tužilaštva za organizovani kriminal zbog postojanja osnova sumnje da je pripremao teroristički akt.

Kurir.rs/TV Prva

Bonus video:

01:46

Ivica Dačić izjava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track