POSTROJENJE PO SAVREMENIM STANDARDIMA Ministarka Vujović obišla radove u Sečnju
Foto: Instagram/Irena Vujović

POSTROJENJE PO SAVREMENIM STANDARDIMA Ministarka Vujović obišla radove u Sečnju

Politika -

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas radove na izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda u Sečnju koje će, kada bude završeno, omogućiti rad u punom kapacitetu ranije izgrađene kanalizacione mreže i uspostavljanje kompletnog sistema za odvođenje i zbrinjavanje otpadnih voda, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije

Vujovićeva, koja je obišla radove zajedno sa predsednikom opštine Nebojšom Meljancem, istakla je da se postrojenje gradi po savremenim standardima, što će podići stepen zaštite životne sredine u ovom kraju.

Potpredsednica Vlade je navela da je pohvalno za opštinu Sečanj što već imaju veliki procenat izgrađenosti kanalizacione mreže, jer je to jedan od preduslova da se krene i u izgradnju postrojenja.

Ona je izrazila očekivanje da će postrojenje biti završeno u januaru 2026. godine, što znači da će prečišćena i tehnički ispravna voda sa ove teritorije odlaziti u recipijent, reku Tamiš.

Vujovićeva je iskazala zahvalnost timu lokalne samouprave na tome što su bili proaktivni i zajedno sa Ministarstvom intenzivno radili na projektu, kao i što su razumeli sve zahteve struke u smislu izmene projekta.

Potpredsednica Vlade je dodala da će opština Sečanj u narednim mesecima raditi i na sekundarnoj kanalizacionoj mreži, kako bi domaćinstva i svi koji će gravitirati ka prečistaču, mogli što lakše da se priključe.

Prema njenim rečima, razgovaraće se i sa industrijskim preduzećima, jer je njihova obaveza da rade predtretman otpadnih voda.

Kada sve bude gotovo, imaćemo sistem koji dobro funkcioniše i bolje standarde zaštite životne sredine u Sečnju, navela je potpredsednica Vlade.

Vujović je najavila da će se u narednom periodu razgovarati i o drugim projektima, pre svega o upravljanju čvrstim otpadom i dodala da je u planu da Sečanj gravitira ka regionalnom centru za upravljanje otpadom u Inđiji, za koji uskoro počinje izrada dokumentacije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja