Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, po treći put je izabran za prvog čoveka ovog grada. U uključenju u jutarnji program, Todorović je istakao zahvalnost građanima Čačka na poverenju koje su mu ukazali po treći put zaredom.

On je naglasio da se i dalje fokusira na nastavak već započetih projekata, kao i na nove inicijative koje će doprineti razvoju grada.

364950.01-07-03-17.still004.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Todorović je posebno izdvojio važnost naučno-tehnološkog parka u bivšoj industrijskoj zoni CER, koji predstavlja investiciju vrednu preko 20 miliona evra. Ovaj park će biti dom za oko 500 inženjera i mladih IT stručnjaka, čime se Čačak pozicionira kao važan centar za inovacije i tehnološki razvoj.

Takođe, Todorović je najavio izgradnju olimpijskog bazena, čija gradnja kreće na jesen, kao i otvaranje druge velike nemačke fabrike u industrijskoj zoni u Preljini.

364950.01-08-15-02.still005.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

Pored ovih velikih infrastrukturnih projekata, gradonačelnik je naglasio da će se i dalje raditi na poboljšanju saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i drugim komunalnim uslugama, koje su ključne za kvalitet života građana.

Jedna od najvažnijih vesti koju je gradonačelnik podelio jeste da će Čačak u naredne dve godine biti povezan sa četiri autoputa, čime će postati treće najveće saobraćajno čvorište za drumski saobraćaj u Srbiji. Todorović je takođe istakao saradnju sa Ministarstvom na unapređenju železničke infrastrukture, što će dodatno poboljšati povezanost grada.

Kurir televizija ČAČAK NA PRAGU VELIKIH PROMENA: Gradonačelnik Milun Todorović za Kurir televiziju najavio nove projekte i investicije

Na pitanje o nagradi za najboljeg gradonačelnika u Srbiji, Todorović je skromno odgovorio da, iako su sve nagrade prijatne, najveća nagrada za njega ostaje poverenje građana. On je zaključio da će Čačak i dalje biti na pravom putu, sa mnoštvom kulturnih i sportskih sadržaja, igralištima na otvorenom, novim vrtićima i drugim objektima koji će unaprediti svakodnevni život u ovom gradu na obalama Zapadne Morave.


Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.


Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir televizija DA LI ZNATE KOJE SE SVE LIČNOSTI VEZUJU ZA ČAČAK! Žika Nikolić o lepotama prve srpske prestonice kulture: Ovo moram da vam pokažem