U srpskim diplomatskim predstavništvima podignute su mere bezbednosti. Denis Krasnići iz Švajcarske, čiji su roditelji sa Kosova i Metohije, slao je preteće poruke srpskim diplomatskim predstavništvima i beogradskom aerodromu da će biti meta terorističkih napada, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Kurir televizija "I BEOGRAD JE U OPASNOSTI OD TERORISTIČKOG NAPADA, U REGIONU PRISUTNA BELA AL KAIDA" Dulović: Pretnje ambasadama shvatiti ozbiljno

Koliko je zapravo bezbednosni aspekt doveden u pitanje u Evropi i ko zapravo stoji iza svega ovoga, voditeljka jutarnjeg programa Redakcija Olja Lazarević razgovarala je sa Karlom Dulovićem, bivšim stručnjakomo za bezbednost u ambasadi SFRJ u Švajcarskoj i prof.dr Svetislavom Lutovcem, specijalistom za bezbednost i kontraterorizam.

svetislav-lutovac.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

- Veoma efikasno, u saradnji sa kolegama iz Nemačke, Austrije i Švajcarske za borbu protiv međunarodnog terorizma, službe Republike Srbije su u veoma kratkom vremenu identifikovale lice koje je uputilo ozbiljne terorističke pretnje o podmetnutim eksplozivnim napravama u zgradama srpskih ambasada u Beču i Berlinu, kao i u konzulatu u Minhenu. Ono što mi moramo veoma ozbiljno da shvatimo je da nijedna pretnja nije bezazlena. Međutim, naše službe veoma dobro prate tu situaciju i u saradnji sa Švajcarskom će pokušati da istraže do kog je nivoa ta pretnja bila ozbiljna. Mislim da je ovo sve u vezi sa aktuelnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, a takođe i sa likvidacijom vehabiste Senada Ramovića zvanog Becan - rekao je Lutovac.

Drugi sagovornik Kurir televizije ukazao je na opasnost koja se krije u državama regiona.

karlo-dulovic.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

- Vreme je ekspanzije terorizma i nestabilnosti u svetu, gde kolektivni zapad traži jedan veliki rat i upotrebljava te terorističke organizacije. Sad se pojavila ta islamska ćelija koja zastupa interese Amerike i Engleske na svim kontinentima. Naše predstavništvo u Švajcarskoj je bilo ugroženo ustaškom i albanskom emigracijom i onda se kasnije pojavila ta islamska teroristička pretnja. Ja ne bih shvatio pretnju kao bezazlenu, službe moraju preuzeti zaštitu svih diplomatskih predstavništava, lica koji rade u predstavništvima, diplomatskih i privrednih. Najveći problem je šta se može u Beogradu desiti. Beograd je izložen, a na području Balkana ima pripadnika "bele Al kaide" - rekao je Dulović.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir televizija ŠEŠELJ OTKRIVA DA LI SRBIJI PRETI VELIKI TERORISTIČKI NAPAD! Barac: Žele da se plašimo i da nas drže u stalnom stanju straha