VUČIĆ DOBIO NAJVIŠE MAĐARSKO PRIZNANJE: Na predlog Orbana odlikovan Ordenom za zasluge sa ogrlicom i zlatnom zvezdom Mađarske
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

VUČIĆ DOBIO NAJVIŠE MAĐARSKO PRIZNANJE: Na predlog Orbana odlikovan Ordenom za zasluge sa ogrlicom i zlatnom zvezdom Mađarske

Politika -

Na predlog mađarskog premijera Viktora Orbana, predsednik Republike Mađarske Tamaš Šuljok je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodelio veliki krst Ordena za zasluge sa ogrlicom i zlatnom zvezdom Republike Mađarske.

Kako se navodi u obrazloženju ovog visokog državnog odlikovanja, predsednik Aleksandar Vučić je odigrao značajnu ulogu u produbljivanju odnosa Mađarske i Srbije.

Kako se navodi, vršio je izuzetan rad za razvoj privredne, energetske i bezbednosnopolitičke strateške saradnje dve države, a ima i neizbrisive zasluge u istorijskom pomirenju mađarskog i srpskog naroda.

Odlikovanjem se takođe pohvaljuje Vučićevo nastojanje da ojača saradnju dve zemlje i na taj način doprinese stabilnosti i razvoju regiona.

Veliki krst Ordena za zasluge jedno je od najviših državnih odlikovanja Republike Mađarske koje se dodeljuje samo osobama za izuzetne zasluge.

Odluka predsednika Republike koja je doneta u julu, objavljena je u četvrtak uveče u Službenom glasniku Republike Mađarske.

Viktor Orban je od predsednika Vučića dobio 2022. godine Orden za zasluge Republike Srbije.

Kurir.rs/Pannonrtv

Bonus video:

00:23

Aleksandar Vučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track