MINISTAR DAČIĆ O IZRUČENJU CVETIĆA I SEVERINI! Otkrio zašto je zadržana i šta se događalo na granici
Arhivska fotografija, Foto: Printscreen/TV Pink

Ministar unutrašnjih poslova

MINISTAR DAČIĆ O IZRUČENJU CVETIĆA I SEVERINI! Otkrio zašto je zadržana i šta se događalo na granici

Politika -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da očekuje da će krajem ove sedmice iz Grčke biti izručen Srbiji Jovan Cvetić, koga potražuje i Hrvatska zbog navodnih ratnih zločina.

Dačić je za televiziju Pink rekao da je "Grčka odlučila da uvaži zahtev Srbije a ne Hrvatske" za izručenje, dok u isto vreme nije želeo da komentariše vest koju su objavili neki mediji, da je u Beogradu uhapšen navodni hrvatski špijun.

"Mi smo isto tako raspisali poternicu za njim, kako bi mogao biti izručen nama", rekao je Dačić, ne navodeći povodom čega je Srbija raspisala poternicu za Cvetićem.

Dačić je potvrdio da je granična policija na granici sa Hrvatskom zadržala hrvatsku pevačicu Severinu, na osnovu spiskova o "verbalnim deliktima".

"Severina nije ni privedena ni uhapšena, niti joj je odbijen ulazak u Srbiju, ali je zadržana zbog kontrole", kazao je Dačić. On je najavio da će zatražiti "ukidanje spiskova, kada su uverbalni delikti u pitanju".

Prema pisanju medija, Severina je bila zadržana na granici Srbije i Hrvatske, nakon čega je odlučila da se vrati u Hrvatsku iako joj je dozvoljen ulazak u Srbiju.

Juče u Srbiji gašeno 198 požara, neki namerno izazvani

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je u nedelju Sektor za vanredne situacije imao 220 intervencIja u Srbiji, kao i da je to izuzetno veliki broj intervencija u jednom danu. Dačić je za televiziju Pink rekao da je, od ukupnog broja intervencija juče, bilo 198 požara.

On je kazao da se sumnja da su neki od požara bili podmetnuti, i da se dešavalo da se ugašeni požar ponovo rasplamsa, a da "policajci na terenu nađu flaše sa benzinom".

"Nije baš ni sve tako slučajno, sumnja se da u okolini nekih mesta dolazi do namernog podmetanja požara", rekao je Dačić.

Dačić je kazao i da će uskoro posetiti Kinu, sa kojom se planira saradnja u vezi specijalnih jedinica, kao i zajednička vežba srpske i kineske antiteroristicke jedinice.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track