KAKO IZGLEDA GALA VEČERA ZA DIPLOMATE: Ministar Đurić pred 200 zvanica o EKSPO 2027! Nazdravili srpskom rakijom
Foto: Youtube Printscreen

za učesnike Foruma pacifičkih ostrva

KAKO IZGLEDA GALA VEČERA ZA DIPLOMATE: Ministar Đurić pred 200 zvanica o EKSPO 2027! Nazdravili srpskom rakijom

Politika -

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić priredio je, na marginama sastanka lidera Foruma pacifičkih ostrva u Tongi, večeru za učesnike i goste tog skupa, na kojoj je predstavio pripreme Beograda za izložbuEkspo 2027, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova.

Govoreći pred oko 200 zvanica, Đurić je istakao da je Srbija zemlja koja se ubrzano ekonomski razvija i želi da održava i nadograđuje odnose sa prijateljima širom sveta, kojima može da bude kapija za pristup Evropi.

1 / 5 Foto: Youtube Printscreen

Na izložbi Ekspo 2027 će, prema njegovim rečima, između ostalog biti poklonjena velika pažnja temama od najvišeg interesa za zemlje pacifičkog regiona, kao što su održivi razvoj i suočavanje sa klimatskim promenama.

"Veliko nam je zadovoljstvo što, više od 60 godina nakon osnivanja Pokreta nesvrstanih zemalja, možemo ovakav poziv da uputimo velikom broju naših tradicionalnih prijatelja", rekao je Đurić.

Na večeri su se gostima takođe obratili premijer Tonge Sijaosi Sovaleni i generalni sekretar Foruma pacifičkih ostrva Baron Vonga, a prisutan je bio i prestolonaslednik Kraljevine Tonge Tupoutoa Ulukalala sa suprugom.

Na večeri je prikazan promotivni film o Ekspo 2027.

Gosti su imali priliku da, uz zvuke srpske tradicionalne muzike, nazdrave rakijom, a uručeni su im i brendirani pokloni specijalno pripremljeni za ovu priliku, navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track