NASTAVAK VEOMA DOBRE POLICIJSKE SARADNJE SRBIJE I FRANCUSKE: Ministar Ivica Dačić se sastao sa ambasadorom Pjerom Košarom
Foto: MUP

saopštenje

NASTAVAK VEOMA DOBRE POLICIJSKE SARADNJE SRBIJE I FRANCUSKE: Ministar Ivica Dačić se sastao sa ambasadorom Pjerom Košarom

Politika -

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorom Francuske u Srbiji Pjerom Košarom o dosadašnjoj saradnji dveju zemalja iz nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova.

Dačić je, kako se navodi u saopštenju, izrazio spremnost da veoma dobra dugogodišnja policijska saradnja bude nastavljena, bilo da je reč o borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma, iregularnih migracija, nedozvoljene trgovine oružjem ili kontroli lakog i malokalibarskog naoružanja.

Sagovornici su konstatovali da postoji intenzivna komunikacija policija dveju zemalja posredstvom Interpola Beograd i Pariz, a istakli su i značaj dugogodišnje saradnje MUP-a Srbije sa francuskim specijalnim jedinicama u oblasti borbe protiv terorizma.

Tokom razgovora posebna pažnja je posvećena pitanjima u vezi sa predstojećom posetom predsednika Francuske Emanuela Makrona Beogradu.

Kurir.rs

Bonus video:

01:37

DAČIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU O VIZNOJ LIBERALIZACIJI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track