BEOGRAD - Ministara unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da se zadržavanje pevačice Severine na granici "licemerno i cinično" koristi za napade na Srbiju, kao i da joj nije zabranjen ulazak već je jače nadzirana i kontrolisana, ali više neće biti na listi.

"Ovoga više neće biti, kad kažem ovoga, reč je o pojedinačnim slučajevima, kad je reč o nekima koji se ne bave kriminalom", rekao je Dačić za TV Prvu.

"Ako je Srbija toliko loša, pa šta ćete bre u Srbiji"

- Pa ja sad pitam jednu stvar... Ako je Srbija toliko loša, ako je sve tako strašno, diktatura, pa šta ćete bre u Srbiji? Pa kako ste sad svi pohrlili baš u Srbiju... Ili je problem para, ili je problem posla ili je problem što su Srbi jedan otvoren narod gde svako može da dođe i kaže šta god hoće, pa slobodno neka dolaze, niko im ne brani, ne postoji više nikakvo ograničenje, nije ni postojalo... Pričam isključivo o stranim državljanima, nemojte da meštamo teme. Šta vi pričate ljudi, gde vi živite... - kaže Dačić.

- Ako je Severina bila na spisku, ako je Barjaktarević bila na spisku, više neće biti, dodao je on.

Kako je naveo, zbog nekih izjava o Srbiji verovatno su se u prethodnom periodu na listi našle i neke osobe, ali je, kako je naglasio, i predsednik države Aleksandar Vučić rekao da to ne treba da se radi.

"Koliko sam video, tu ima svega nekoliko lica i oni će danas biti skinuti sa spiska. O tome javnost već zna. Nije bio dozvoljen ni ulazak pevačice iz Crne Gore, sećate se", dodao je Dačić, kao i da to nije dobilo značaj kao sa Severinom.

Kurir.rs/TV Prva

Bonus video:

Kurir televizija DAČIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU O VIZNOJ LIBERALIZACIJI