Izrael je u utorak iz podzemnog tunela u Gazi spasio jednog od talaca koji su oteti tokom napada Hamasa 7. oktobra.

Desetine talaca i dalje se nalaze u zarobljeništvu, dok međunarodni pregovarači pokušavaju da dovedu do postizanja sporazuma o primirju u okviru kojeg bi bili oslobođeni.

shutterstock-2382852593-copy.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Ovim povodom, sagovornik "Redakcije" na Kurir televiziji bio je počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić.

- Najpre bih da se osvrnem na najavu još jedne posete šefa države, koju je najavio naš predsednik Aleksandar Vučić, dakle na nadolazeću posetu predsednika države Izrael, Izaka Hercoga, Beogradu. Ovo je samo jedna u nizu poseta šefova država ili vlada značajnih zemalja u kratkom vremenskom periodu, koja je svakako svedočila o značaju koji pridaju i ugledu koji uživaju Srbija i predsednik Vučić u svetu. Ako govorimo o ovdašnjoj javnosti, ona je bez ikakvog bagatelisanja potencijala uzvratnog udarca od strane Hezbolaha, odnosno izvesne kombinacije vojnih formacija koje se nalaze u njenom savezništvu, se ipak preusmerila u poslednjih nekoliko dana na pregovore u Dohi i Kataru, koji nisu dali rezultate, dakle vodeći izraelski mediji na hebrejskom jeziku, odišu uglavnom pesimizmom, posebno se osvrćući na problematiku takozvanog filadelfijskog koridora, dakle to je onaj koridor koji razdvaja pojas Gaze od Sinajskog poluostrva, odnosno susednog Egipta - započeo je Nikolić.

Nikolić je rekao da je fokus svakako usmeren na preostala kidnapovana lica:

Kurir televizija "PREDSEDNIK IZRAELA DOLAZI U BEOGRAD, EVO ŠTA TO ZNAČI" Nikolić analizira tenzije na Bliskom istoku: Ovo je njima GLAVNI fokus!

- Patnja civilnog stanovništva i nedužnog stanovništva svakako sa obe strane je strašna, svaka na svoj način, vi o tome izveštavate, a ono na što ja mogu da se referišem je da vidite kad se govori o onome što je najosetljivije ovde, a vi ste malopre i pomenuli Farhana Kadija, 52-godišnjeg oslobođenog preključe civila, inače, interesantno, pripadnika beduinske muslimanske zajednice od strane izraelske vojske u zatočeništvu u pojasu Gaze, dakle ovdašnji fokus je svakako usmeren na preostalih, ovde već samo 107 kidnapovanih talaca.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir televizija "NIJE U PITANJU MIR NEGO HOĆE LI POSTOJATI IZRAEL ILI HAMAS" Lalić: Erdogan ostao po strani, zato opet daje ZAPALJIVE IZJAVE