PREMIJER VUČEVIĆ O POSETI MAKRONA: Sa Francuskom biće potpisano dosta dokumenata, odnosi dve zemlje se popravljaju
Foto: EPA/Andrej Cukić

PREMIJER VUČEVIĆ O POSETI MAKRONA: Sa Francuskom biće potpisano dosta dokumenata, odnosi dve zemlje se popravljaju

Politika -

Premijer Srbije Miloš Vučević rekao je danas, povodom posete francuskog predsednika Emanuela Makrona, da će u Beogradu biti potpisano dosta dokumenata i da ima utisak da se odnosi dve zemlje popravljaju.

"Mislim da će danas biti dosta dobrih vesti za Srbiju i građane kada potpišemo sporazume. Imam utisak da polako odnose Srbije i Francuske vraćamo na mesto kako je to nama nekada i preneseno iz istoriskog konteksta", rekao je Vučević na prezentaciji akcije "Najbolja cena", uptan da oceni važnost te posete.

Dodao je da su građani Srbije uvek prema Francuskoj imali posebna osećanja kao i da je Francuska imala poseban odnos prema Srbiji.

To se, kako je rekao novinarima, dramatično pogoršalo devedesetih godina prošlog veka, ali veruje da se "stvari dovode u odnose koji imaju bolji kontekst". Naveo je da danas na potpisivanje sa Francuskom čeka mnogo važnih dokumenata iz oblasti energetike, razvoja, kulture, odbrane.

Dva predsednika će, prema njegovim rečima "naravno pričati i o bilateralnim odnosima dve zemlje, političkim, geopolitičkim".

"Svakako će biti teme Kosovo i Metohija, region, rat u Ukrajini i u Gazi, pričaće se i o evropskoj perspektivi Srbije, u to sam siguran, odnosno kako Makron kao predsednik jedne od dve najjače članice EU vidi dalju perspektivu Srbije i Zapadnog Balkana", rekao je Vučević.

Bonus video:

00:34

Makron dočekao Vučića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track