"ZNAČAJ VAŠE POSETE ZA NAS JE NEMERLJIV" Vučić dočekao francuskog lidera: Sa iskrenim prijateljem uvek ima mnogo tema za razgovor
Foto: Instagram printskrin

"ZNAČAJ VAŠE POSETE ZA NAS JE NEMERLJIV" Vučić dočekao francuskog lidera: Sa iskrenim prijateljem uvek ima mnogo tema za razgovor

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić dočekao je predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona na aerodromu u Beogradu.

- Dobro nam došli, dragi prijatelju Emanuele Makron! Značaj Vaše posete za nas je nemerljiv u političkom i ekonomskom smislu, a nadam se da ćemo, kao zemlja i narod, znati da uzvratimo i poštovanje i pažnju koju Vi pokazujete prema našoj Srbiji - poručio je Vučić.

- Pred nama su novi koraci kojima ćemo proširiti naše partnerstvo i ojačati tradicionalno dobre odnose naše dve zemlje i dva naroda. Živelo prijateljstvo Srbije i Francuske - napisao je Vučić na Instagramu.

"Sa iskrenim prijateljem i partnerom Srbije Emanuelom Makronom uvek ima mnogo važnih tema za razgovor. Tokom ove posete razmotrićemo strateške pravce za unapređenje naše saradnje. U privrednom smislu, od ogromnog značaja je dolazak novih francuskih investicija kao i podrška Pariza na našem putu u jedinstveni Evropski ekonomski prostor.

U centru pažnje su nam pitanja saradnje u oblastima nauke, tehnologije, inovacija, obrazovanja, ekologije, energetike i vojno-tehnička saradnja. Francuska je zemlja na koju se ugledamo, oslanjamo i sa kojom nastavljamo da radimo. Jačanje odnosa i saradnje Srbije i Francuske predstavlja poštovanje i nadogradnju naših istorijskih veza, ali i put u zajedničku budućnost.", naveo je predsednik Vučić u objavi na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

Kurir.rs/Preneo: D. P.

Bonus video:

00:18

Pripreme za svečani doček predsednika Francuske Emanuela Makrona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track