DRUGI DAN POSETE FRANCUSKOG PREDSEDNIKA: Vučić i Makron danas u Novom Sadu
Foto: Nemanja Nikolić

DRUGI DAN POSETE FRANCUSKOG PREDSEDNIKA: Vučić i Makron danas u Novom Sadu

Politika -

Predsednik Francuske Emanuel Makron, koji se juče u Beogradu sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićim, drugog dana posete otići će u Novi Sad.

Dvojica predsednika, Makron i Vučić posetiće Galeriju Matice srpske i obići nove postavke. Od 11.15 očekuje se obraćanje dvojice predsednika na Forumu o mladima i veštačkoj inteligenciji u kompaniji "Šnajder elektrik" u Novom Sadu.

Prema programu drugog dana posete, od 15.30 uslediće ceremonija otkrivanja ploče povodom završetka radova na modernizaciji Aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu i obraćanje dvojice predsednika.

Ispraćaj predsednika Makrona očekuje se oko 15.50 sati.

Program posete 2. dan

10.30 Obilazak Galerije Matice Srpske u Novom Sadu

11.15 Obraćanje Makrona i Vučića na Forumu o mladima i veštačkoj inteligenciji

15.30 Ceremonija otkrivanja ploče povodom završetka radova na aerodromu

15.50 Ispraćaj predsednika Francuske na aerodromu

Prvog dana posete, podsetimo, na ceremoniji razmene potpisanih bilateralnih dokumenata u Palati "Srbija", u prisustvu predsednika Srbije i Francuske objavljeno je da su ministar odbrane Bratislav Gašić i Erik Trapije, izvršni direktor kompanije "Daso avijasion“, potpisali ugovor o nabavci aviona "rafal".

Makron se sinoć, nakon prvog dana posete oglasio na mreži "X".

- Sećam se posete Srbiji pre pet godina. U svetu u kome se sve menja, dobro je imati jake prijatelje i istorijsku doslednost. Delimo ih. Iskreno sam srećan što sam se vratio - napisao je francuski lider uz fotografiju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, nastalom 2019. godine ispred spomenika zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu.

Bonus video:

00:24

Makron u pratnji lovaca sleteo na Beogradski aerodorom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track