VUČIĆ SA MAKRONOM NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI: Ubeđen sam da naša Vojvodina može da stane pored Provanse i da se ne postidi (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram/buducnostsrbijeav

VUČIĆ SA MAKRONOM NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI: Ubeđen sam da naša Vojvodina može da stane pored Provanse i da se ne postidi (FOTO)

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić priredio je ručak u čast predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

"Srećan sam što sam predsedniku Emanuelu Makronu mogao da pokažem najbolje i najlepše što Srbija ima da ponudi, a to su svakako i ovaj pogled sa Petrovaradinske tvrđave i vojvođanski specijaliteti.

Francuska je poznata kao zemlja turizma, dobre hrane i vina, a ja sam ubeđen da naša Vojvodina, svojim nepreglednim poljima, bermetom i kulenom, ali i kulturnom raznolikošću, može da stane pored jedne Provanse i da se ne postidi.

Još jednom, dobrodošli u našu lepu Srbiju predsedniče Makron. Osećajte se kao kod kuće", napisao je predsednik Vučić na zvaničnom Instagram nalogu.

Podsetimo, francuski predsednik Emanuel Makron, drugog dana posete Srbiji, sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem obišao je Galeriju Matice srpske i kompaniju "Šnajder elektrik" u Novom Sadu, gde su učestvovali na Forumu o mladima i veštačkoj inteligneciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track