DRAMA NA SEVERU KOSOVA! Kurtijeva policija upala u zgrade organa u četiri srpske opštine: Razvaljivali vrata i skidali table
Foto: Printscreen/Kosovo-online

DRAMA NA SEVERU KOSOVA! Kurtijeva policija upala u zgrade organa u četiri srpske opštine: Razvaljivali vrata i skidali table

Politika -

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije upali su danas posle podne u zgrade Privremenih organa u četiri srpske opštine na severu - Kosovska Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok.

Kako javlja izveštaj Kosovo onlajna, policija je naoružana dugim cevima upala u isto vreme, nešto posle 17 časova, u zgrade Privremenog organa opštine u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću.

Kosovo
foto: Kurir

Specijalci Aljbina Kurtija upali su i u bolnički krug KBC u Kosovskoj Mitrovici, kao i u zgradu u Kosovskoj Mitrovici u kojoj se nalazi Pio Fond, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovački upravni okrug i Centar za socijalni rad.

1 / 3 Foto: Kurir

Policajci sa fantomkama i dugim cevima se nalaze ispred zgrade, kao i vozila kosovske policije.

Kosovo
foto: Kurir

Akcija je nešto posle 19 sati završena je u Leposaviću. Policija je odnela tablu sa zgrade na kojoj su bile navedene institucije koje se u njoj nalaze.

Vrata su zapečaćena, a odneta je i manja količina dokumentacije i kompjutera.

Na vratima je ostalo jedno vozilo sa tri naoružana policajca koji će verovatno ostati da dežuraju ispred zgrade.

Veliki broj policijski vozila, kao i Euleks napustili su Leposavić oko 19.30.

Kosovska policija, Kosovo, KiM
foto: Printscreen/Kosovo-online

U Leposaviću, policajci su upali u nekadašnju zgradu komiteta, u kojoj se nalazi Privremeni organ opštine Leposavić, Akademija strukovnih studija Kosovsko-metohijska, odsek Uroševac i Leposavić i Institut za srpski jezik i kulturu.

Specijalci su razvalili vrata koja su bila zaključana.

1 / 5 Foto: Printscreen/Kosovo-online

Na licu mesta prisutan je i Euleks, a specijalne policijske jedinice nalaze se raspoređene po čitavom Leposaviću, naoružane "do zuba".

Specijalci su upali su i u zgradu JSKP "Zvečan" u kojoj se nalazi Privremeni organ te opštine.

Policajci sa fantomkama i dugim cevima se nalaze ispred zgrade u Severnoj Mitrovici, kao i vozila kosovske policije. Veliki broj specijalaca se nalazi i na raskrsnicama u toj opštini.

Kurir.rs/Kosovo online

Bonus video:

00:08

Srbi s Kosova i Metohije okupili su se danas u Severnoj Mitrovici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track