VUČIĆ U PRAGU SA FON DER LAJEN: Predsednik Srbije sa svetskim zvaničnicima na Gala večeri povodom Foruma GLOBSEC2024 (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

VUČIĆ U PRAGU SA FON DER LAJEN: Predsednik Srbije sa svetskim zvaničnicima na Gala večeri povodom Foruma GLOBSEC2024 (FOTO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Prag, gde će učestvovati na Globalnom bezbednosnom forumu ”GLOBSEC 2024”, koji se održava 30. i 31. avgusta 2024. godine.

Predsednik Vučić objavio je niz fotografija na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" u Praškom zamku, gde boravi na Gala večeri priređenoj povodom ovogodišnjeg Foruma GLOBSEC2024.

Vučić se sastao sa Ursulom fon der Lajen

Vučić se sastao i sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen tokom boravka u Pragu.

Vučić sa predsednikom Foruma

Predsednik Vučić objavio je i fotografiju sa predsednikom Foruma, Robertom Vasom i svetskim zvaničnicima.

"Sa predsednikom Foruma GLOBSEC2024 Robertom Vasom i svetskim zvaničnicima razgovaram o ključnim globalnim izazovima uključujući pitanja bezbednosti, ekonomije i međunarodnih odnosa. Ove godine u Pragu posebno ćemo razmatrati teme poput globalne stabilnosti, energetske sigurnosti i tehnoloških inovacija. Učešće Srbije na ovom skupu ukazuje na našu predanost saradnji i doprinosu dijalogu u cilju stvaranja sigurnije i prosperitetnije budućnosti.", stoji u objavi.

Sastanak sa svetskim liderima u Praškom zamku

"Susret sa svetskim liderima i predstavnicima najvažnijih međunarodnih organizacija tokom Foruma GLOBSEC2024 još jedan je važan korak u jačanju međunarodnih veza Srbije, kao i prilika za predstavljanje naših stavova i inicijativa u globalnom kontekstu.", naveo je predsednik Vučić i dodao:

"U ovim izazovnim vremenima sve su nam potrebnije ovakve platforme za dijalog, kako bismo ostali fokusirani na promovisanje mira, stabilnosti i bezbednosti za celu Evropu", stoji u objavi predsednika Srbije.

Predsednik Vučić će u subotu učestvovati i na panelu "Pridruživanje Zapadnog Balkana EU". Tokom boravka u Pragu, predsednik Vučić imaće i odvojene susrete sa brojnim zvaničnicima.

Predsednik Vučić je najavio da će u Pragu, između ostalih razgovarati i sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

Bonus video:

00:19

Vučić i Makron

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track