MANIPULACIJA OSNIVAČA "EKO STRAŽE"! Poziv za ostavinsku raspravu pokušao da prikaže kao nalog za privođenje
Foto: Instagram

MANIPULACIJA OSNIVAČA "EKO STRAŽE"! Poziv za ostavinsku raspravu pokušao da prikaže kao nalog za privođenje

Politika -

Manipulacija, obmana, uznemiravanje javnosti, i izvrtanje činjenica - to je taktika kojom se poslednjih meseci bez problema služe pojedinci iz takozvanih ekoloških pokreta.

Čini se da im je sve dozvoljeno kako bi uznemirili građane i javnost u Srbiji, a poslednja u nizu manipulacija kojima su se poslužili je tvrdnja Bojana Simišića, osnivača "Eko straže" da je njegova supruga dobila nalog za privođenje, kao i da je razlog za to pokušaj da ga zastraše.

Kako je istakao, njegova žena nema veze sa "Eko stražom".

- Pokušavaju da me zastraše, tako što mi napadaju porodicu - naveo je on u obraćanju na društvenim mrežama.

Bojan Simišić
foto: Printskin

On je i pokazao sudsko obaveštenje tvrdeći da je reč o nalogu za privođenje.

Da je u pitanju potpuna laž i da se ne radi ni o kakvom nalogu za privođenje vidi se i na samom snimku, odnosno na papiru koji Simišić pokazuje, jer se vidi da je poziv za parnični postupak, a na istom tom pozivu navodi se i broj predmeta.

Naime, supruga Simišića dobila je poziv za ostavinsku raspravu, što znači da nije reč ni o kakvom nalogu za hapšenje.

Ekostraža
foto: Kurir

Povodom lažnih tvrdnji Simišića oglasilo se i Viši sud u Beogradu. Sud takođe poručuju da je u pitanju obaveštenje za parnicu, a ne nalog za hapšenje kako tvrdi Simišić.

Ekostraža
foto: Kurir

- Na predmetnom snimku prikazuje se sudsko obaveštenje naslovljeno na lice Jelenu Janković Simišić sa uočljivim poslovnim brojem predmeta Višeg suda u Beogradu P.2007/21, a pod kojim brojem se pred ovim sudom vodi parnični postupak po tužbi Jelene Janković Simišić, te isti ne predstavlja ,,nalog za dovođenje'', niti bilo kakvo sudsko pismeno koje se odnosi na mere obezbeđenja prisustva lica u krivičnom postupku - navodi se u saopštenju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track