MINISTARKA ĐEDOVIĆ HANDANOVIĆ POTVRDILA: Nadležni ispituju anonimne pretnje ministarstvu povodom projekta Jadar
Foto: Emilija Jovanović

MINISTARKA ĐEDOVIĆ HANDANOVIĆ POTVRDILA: Nadležni ispituju anonimne pretnje ministarstvu povodom projekta Jadar

Politika -

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović izjavila je danas da su nadležni organi obavešteni o anonimnoj pretnji upućenoj ministarstvu povodom projekta "Jadar" i da se nada da će oni uskoro utvrditi ko se krije iza tih pretnji koje su, kako kaže, rezultat raznih dezinformacija i širenja panike i straha proteklih godina.

"Tome se mora stati na put jer jednostavno, i kao što je predsednik Srbije juče rekao, nas očekuju dugi razgovori i sa kompanijom i što se tiče projekta ništa se sutra neće dešavati", rekla je Đedović Handanović.

Ona je rekla da još uvek moraju da se sagledaju sve činjenice i da se vidi „da li ima prostora da se projekat na održiv način razvije“.

„Želimo da uključimo našu stručnu, naučnu javnost, ali i sve međunarodne eksperte i apsolutno ćemo se odgovorno ponašati“, rekla je Đedović Handanović za RTS.

Ona je istakla da je juče razgovarala sa zaposlenima Ministarstva rudarstva i energetike, kojima je poručila da ne brinu i da nastave da rade svoj posao profesionalno i odgovorno.

Kurir.rs/Blic/RTS

Preneo: R.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track