TEŠKO DA JE SLUČAJNOST: Protestom u Beogradu napadaju državu dok Kurti istovremeno Srbiju napada na Kosovu
Foto: Kurir

TEŠKO DA JE SLUČAJNOST: Protestom u Beogradu napadaju državu dok Kurti istovremeno Srbiju napada na Kosovu

Politika -

Protest u organizaciji Eko straže održan je večeras ispred ispred sedišta Radio televizije Srbije (RTS).

Kako su saopštili organizatori, protest je organizovan u ime njihovih pet, ali i svih ekoloških aktivista koji su privedeni tokom protesta protiv iskopavanja litijuma.

Međutim, interesantno je da je protest koji je uperen protiv države Srbije održan u trenutku kada istovremeno traje još jedan napad na Srbiju u južnoj srpskoj pokrajini gde Aljbin Kurti sprovodi teror nad srpskim narodom.

Kosovo i Metohija, KiM
foto: Printscreen/RTS

Postavlja se pitanje da li su ova dva događaja na bilo koji način povezana s obzirom na činjenicu da je skup ispred RTS zakazan u petak, upravo u danu kada je kosovska policija upala i blokirala zgrade na severu Kosova. A odluka o održavanju ovog skupa doneta je za vreme jedne od najvažnijih poseta evropskih zvaničnika našoj zemlji francuskog predsednika Emanuela Makrona (nakon što je nedavno našu zemlju posetio i nemački kancelar Olaf Šolc).

Protest
foto: Nemanja Nikolić

Inače, nakon večerašnjeg protesta još jednom dokazano da oni koji su ga organizovali ne mare ni za Evropu ni za one koji je predstavljaju.

Tako je večeras raširen transparent na kome, između ostalog, piše: "Ni grumen rude EU okupatoru!". Ovaj stav po svemu sudeći dele i Savo Manojlović i Aleksandar Jovanović Ćuta koji su večeras od prestavnika opozicije viđeni na protestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track