STEVANDIĆ: Vučiću skidam kapu, i više od kape! Sve što je uradio, ostaće uklesano u kamenu! Jedino izvesno i trajno jeste Srbija
Foto: Printscreen/TV Pink

pREDSEDNIK SKUPŠTINE REPUBLIKE SRPSKE

STEVANDIĆ: Vučiću skidam kapu, i više od kape! Sve što je uradio, ostaće uklesano u kamenu! Jedino izvesno i trajno jeste Srbija

Politika -

STANARI - Skidam kapu i više od kape predsedniku Vučiću, jer mnogi su šarali po pesku pa to voda odnese, ali vi ste, predsedniče Vučiću, što se tiče Republike Srpske sve što ste radili uklesali u kamen i to se neće moći izbrisati nikada, kazao je predsednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić na današnjem svečanom otvaranju novog Doma zdravlja "Srbija" u Stanarima u Republici Srpskoj.

Svečanosti je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Stevandić, inače lekar, za govornicom je ispričao da su Stanari imali najgori dom zdravlja u BiH, a sad imaju najbolji i najsavremeniji.

On je ispričao i kako su mu lekari pre niza godina tražili široku selotejp traku kad ih je pitao šta im treba. Zašto? Da bi zalepili prozore da im prašina od rudničkog kopa ne ulazi u ordinacije. A sada je potpuno drugačije.

Aleksandar Vučić, Dom zdravlja Srbija
foto: Printscreen/TV Pink

Stevandić je kazao i da Vučiću skida kapu i da sve što je u RS uradio ostaće uklesano u kamenu i ne samo ovo nego sve što je uradio u Srpskoj, potom je pomenuo i Drvar gde 106 žena koje rade u fabrici Jumko ima sigurnu platu.

- Ne samo u Stanarima, i ne samo u Republici Srpskoj, u Drvaru 106 žena radi u Jumku i ima siguran posao i to je sigurno sprečilo katastrofalno iseljavanje koje je krenulo. I dom zdravlja u Drvaru je pomognut. O tome će, predsedniče, koliko ste pomogli, suditi istorija, a istorija uglavnom nikada nije podigla spomenik ovima koji stalno kritikuju i pljuju, jer kao što znate, spomenike dobijaju ljudi koji su pregaoci i iza kojih ostaju dela. Tako je u Srbiji, a tako je i u Republici Srpskoj - kazao je Stevandić.

Stevandić je kazao i da u ovo vreme nesigurnosti i neizvesnosti jedino što je izvesno, sigurno i trajno jeste Srbija.

- Skidam kapu i više od kape predsedniku Vučiću, jer mnogi su šarali po pesku pa to voda odnese, ali vi ste predsedniče Vučiću što se tiče Republike Srpske sve što ste radili uklesali u kamen i to se neće moći izbrisati nikada..., kazao je Stevandić naglasivši da ne treba da dozvolimo da nam poseju seme mržnje i nesloge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track