ODGOVOR NA INFORMACIJU OBJAVLJENU NA KURIR.RS
Foto: Kurir/T.I.

ODGOVOR NA INFORMACIJU OBJAVLJENU NA KURIR.RS

Politika -

Povodom teksta koji je objavljen portalu "KURIR.RS ", 03.08.2024. godine, u vesti pod naslovom "I SPS BI DA SRUŠI VUČIĆA! Front protiv predsednika Srbije sve širi, pokrenuta koordinisana akcija", u rubrici "VESTI/POLITIKA", Aleksandar Kojić iz Malog Zvornika poslao je odgovor na informaciju:

- U Malom Zvorniku, pored obale reke Drine, dana 03.08.2024. godine od jutarnjih časova pa do kasno popodnevnih održao se neformalan, neprijavljen skup pod nazivom "Fisherijada" na kojem se okupljaju gosti lokalnog kafića "Fisher" koji prave međusobno druženje uz hranu, piće i muziku unazad šest godina svake prve subote u avgustu, pa tako i ove. Cilj "Fisherijade" je vraćanje izvornom načinu druženja na koji su meštani navikli tokom više prethodnih decenija, a koje se unazad oko 10 godina promenilo u opštini Mali Zvornik i gde se od lokalnih manifestacija druženja meštana, uz goste iz zemlje i regiona, prešlo u megalomanske koncerte i manifestacije nesvojstvene građanima opštine Mali Zvornik. Ja sam kao gost kafica Fisher i prijatelj sa vlasnikom kafića i mnogim gostima, kao i sa svojim prijateljima iz sela Radalj u opštini Mali Zvornik, učestvovao na navedenom druženju tokom kojeg se spramaju razne vrste kotilica, roštilja, piju alkoholna i nealkoholna pića, uz uživo muziku lokalnih muzicara rock i pop muzike.

- Dakle, u pitanju je bilo druženje prijatelja na obali reke Drine kao i stotine hiljade drugih takvih okupljanja koje se dešavaju u našoj zemlji Republici Srbiji. Cilj okupljanja je bilo promovisanje izvornog načina obeležavanja bitnih datuma naše opštine na način na koji smo mi kao građani Malog Zvornika navikli decenijama unazad, a ne na način kako se čini u zadnjih 10 godina, a to je promovisanje šunda i kiča kroz cirkuske dogadaje i na kraju koncerte isključivo pevaca narodne muzike, kao da niko od građana Malog Zvornika ne sluša ništa drugo.

- Tokom tog događaja "Fisherijade" nekoliko istomišljenika i mojih prijatelja je obuklo majice koji smo naprvili u svojoj režiji koje su imale za cilj da izrazimo naše privatno mišljenje i stav vezano za vrlo aktuelnu temu u ovom trenutku. Dakle, majice i moja objava na društvenim mrežama se jasno i nedvosmisleno odnosila na kompaniju Rio Tinto koja ima nameru da vrši rudarenje u dolini reke Jadar u neposrednoj blizini reke Drine, a protiv čega je većina građana Srbije zbog postojanja velike šanse da se dogodi akcident koji će izazvati ekološku katastrofu. Netačno je da sam politički delovao tog dana i netačno je da je Opštinski odbor Socijalističke partije Srbije u navedenom učestvao, jer sam ja sa mojm drugarima koji nemaju veze sa politikom došao na "Fisherijadu" u samostalnoj režiji.

- Nije postojao nikakav miting, nikava tajna operacija koordinisana i pomognuta od strane određenih centara moci iz inostranstva i službi niti bilo šta slično. Isto ne bih ni dozvolio jer se tome protivim i čitav svoj život se zalažem za parlamentarno, demokratski ophođenje izmedu ljudi međusobno. Ono što želim da istaknem da sam veliki rodoljub i lokal-patriota i da me duboko vređa to da sam povezivan sa bilo kakvih zaverenickim i konspirativnim akcijama protiv naše države. U opštini Mali Zvornik, a i šire jer sam učestvovao i širom naše zemlje, poznat sam po organizacijama rodoljubivo-ekoloških aktivnosti, a naročito u selu Radalj gde sam više puta organizovao razne akcije čišcćenja reke i priobalja rečice Radalj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track