Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin rekao je da su Srbi zahvaljujući Aleksandru Vučiću postali jedinstven politički narod i Srpski svet nije samo san naših predaka.

Vulin, koji učestvuje na ekonomskom forumu u Vladivostoku, komentarisao je svečano otvaranje Doma Zdravlja "Srbija" u Stanarima, ali i brojne napade iz regiona i pronatovske opozicije zbog upotrebe termina Ujedinitelj.

"Za Republiku Srpsku niko nije uradio više od predsednika Aleksandra Vučića. Drugi su govorili da će pomoći, a predsednik Vučić je pomagao, pre njega su govorili da će zaštiti Srpsku, a on je zaštitio, pre njega su se plašili da pomenu Republiku Srpsku, a predsednik Aleksandar Vučić je uveo Republiku Srpsku u strategiju odbrane Srbije. Predsednik Aleksandar Vučić je svojim radom i hrabrošću u svesti Srba postao predsednik svih Srba. Ujedinitelj još nije, ali će biti i to ako se bude slušala volja Srba i ako budemo uporni u sprovođenju politike predsednika Aleksandra Vučića o stvaranju i čuvanju srpskog jedinstva. Srbi su zahvaljujući Aleksandru Vučiću postali jedinstven politički narod i Srpski svet nije samo san naših predaka", poručio je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin.