"ČIM VIDE SRBE KURTIJEVI POLICAJCI STAVLJAJU PANCIRE I DIŽU DUGE CEVI" Dramatično uključenje novinara Kurira iz Kosovske Mitrovice
Foto: Printscreen/Kosovo-online, Kurir televizija

kurir televizija

"ČIM VIDE SRBE KURTIJEVI POLICAJCI STAVLJAJU PANCIRE I DIŽU DUGE CEVI" Dramatično uključenje novinara Kurira iz Kosovske Mitrovice

Politika -

Srbi su se i ovog jutra okupili ispred svoje opštine u Kosovskoj Mitrovici zahtevajući da ih tzv. kosovska policija, koja je blokirala opštinu u petak, pusti na njihova radna mesta.

Naš dopisnik Darko Mirković uključio se u jutarnji program iz Kosovske Mitrovice gde otkrio kakva je situacija.

- U ovom trenutku se nalazim u Bošnjačkoj mahali, ispred prostorija Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Jutros su se zaposleni ponovo okupili, protestujući protiv zauzimanja prostorija privremenog organa u opštini Severna Mitrovica. Ono što je posebno zanimljivo jeste da, svaki put kada se Srbi okupe, kosovska policija odmah postavlja žute trake, stavlja pancire i naoružava se, ali čim se protest završi, oni se povuku - kaže Mirković.

01:54

ČIM VIDE SRBE KURTIJEVI POLICAJCI STAVLJAJU PANCIRE I DIŽU DUGE CEVI Dramatično uključenje novinara Kurira iz Kosovske Mitrovice

Iako su protesti zasad mirni, situacija je daleko od rešene.

- Ovo je peti dan kako je tzv. Kosovska policija zauzela ove prostorije, a Srbi jednostavno žele da se vrate na svoja radna mesta. Međutim, dobili su nejasan odgovor od Kosovske policije, koja sama ne zna šta čeka i kada će se stvari promeniti - dodaje naš dopisnik.

Mirković ističe da se situacija na terenu može promeniti u svakom trenutku.

- Protesti će sigurno biti nastavljeni i narednih dana. Da li će biti radikalizovani, još nemamo odgovor na to pitanje. Čeka se i stav međunarodne zajednice, a pominje se i mogućnost da neko od ambasadora Kvinte poseti severni deo Kosovske Mitrovice u narednim danima. Da li će to nešto promeniti, ostaje da se vidi.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

08:07

KURTI POKUŠAVA DA DESTABILIZUJE REGION! Stručnjaci o stanju na KiM: Zapad mora da ga zaustavi, ovo više nema smisla

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track