SRBE NA KiM HAPSE ZBOG OBJAVA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA! Tojčić: Naš narod mora da ostane mudar i ne naseda na pokušaje eskalacije
Foto: Kurir televizija

Pravnik iz Centra za društvenu stabilnost

SRBE NA KiM HAPSE ZBOG OBJAVA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA! Tojčić: Naš narod mora da ostane mudar i ne naseda na pokušaje eskalacije

Politika -

Pravnik iz Centra za društvenu stabilnost Aleksa Tojčić kaže da su procesi pred sudovima u Prištini zbog objava na društvenim mrežama politički motivisani i da su zbog toga u pravničkom smislu - neodbranjivi.

- U pravničkom smislu teško je govoriti o načinu odbrane zato što su to politički motivisani procesi. Takve kvazi institucije, kada pričamo o Kosovu i Metohiji neće uvažiti svakako nikakve pravničke argumente. Ono što preostaje našem narodu na Kosovu i Metohiji jeste da bude mudar i da ne naseda na ove pokušaje Aljbina Kurtija da dovede određenu situaciju do dodatnog eskaliranja. Mislim da je njegov cilj da nas sve uvuče u sukobe koji u ovom trenutku ne bi odgovarali Srbiji i ne bi odgovarali srpskom narodu - kazao je Tojčić za Kosovo Online.

Sumnja da će međunarodna zajednica sem oštrih saopštenja i osuda preduzeti konkretnije akcije.

Ohrabruje ga najava francuskog predsednika Emanuela Makrona da će se lično založiti za poboljšanje uslova za srpsku zajednicu i formiranje ZSO.

- EU do sada nije izvršila ni jedan konkretan potez koji bi mogao na tom praktičnom nivou da potvrdi njihove reći, navodne njihove osude. Međutim, ono što nekako može da nas ohrabruje, jeste stav koji je izneo predsednik Francuska Emanuel Makron da će nastaviti da prati situaciju u kojoj se Srbi na severu Kosova i Metohije nalaze i da će nastaviti da se lično aktivno zalaže za formiranje Zajednice srpskih opština. Mislim da je to nešto što može da deluje ohrabroviće kada je ta tema u pitanju - smatra Tojčić.

Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track