Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin reagovao je na izjave pojedinih ruskih političara da će Srbija ustupiti svoje migove Francuskoj odakle će završiti u Ukrajini.

"Neprijatelji bratstva Rusije i Srbije ne postoje samo na Zapadu ima ih čak i u Rusiji. Na laži koje treba da nas posvađaju sa Rusijom, a dolaze iz Evropske unije i NATO smo navikli, ali kada dođu iz Rusije iznenadimo se njihovom podlošću i glupošću.

Laž da Srbija ustupa Francuskoj svoje migove je i podla i glupa i puštena je da bi pokvarila sastanak sa predsednikom Putinom. Srbija dve godine odbija da uvede sankcije Rusiji i odbija da Ukrajini prodaje oružje i tako će i ostati. Da je predsednik Vučić hteo da izda vekovno bratstvo bilo bi dovoljno da uradi bilo šta od ovoga i bio bi miljenik Zapada, a nije. Ostali smo čvrsti i dosledni prijatelj i saveznik Rusije.

Srbija ima najveću flotu tenkova sovjetskog porekla ili tehnologije u Evropi i ni jedan nije završio u Ukrajini. Srbi ne izdaju i vodi ih poslednji slobodni vođa u Evropi Aleksandar Vučić. Kada sledeći put budete lagali o nama, setite se toga", poručio je Vulin koji učestvuje na ekonomskom forumu u Vladivostoku.

Vulin će se, podsetimo, sastati u sredu sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Vladivostoku, saopštio je pomoćnik ruskog lidera Jurij Ušakov.

Ušakov je kazao da će se Vulin i Putin sastati na marginama Istočnog ekonomskog foruma (EEF) 4. septembra, piše ruska novinska agencija Krasnaja Vesna.