Ministar spoljnih poslova Marko Đurić susreo se u Bakuu sa Sahilom Babajevim, kopredsedavajućim Međuvladinom komisijom Srbije i Azerbejdžana za trgovinu i ekonomsku saradnju i ministrom rada i socijalne zaštite stanovništva Republike Azerbejdžan.

Osvrnuvši se na visoku frekventnost susreta naših i azerbejdžanskih zvaničnika u različitim domenima saradnje, naročito tokom poslednje decenije, ministar Đurić je, kako se navodi u saopštenju, izrazio nadu da će, u najskorije vreme, ekonomski odnosi svojim intenzitetom pratiti tempo političkog dijaloga.

S tim u vezi, ocenio je da je rad Međuvladine komisije za trgovinsku i ekonomsku saradnju Srbije i Azerbejdžana, kojom sa naše strane kopredsedava ministar kulture Nikola Selaković, doneo konkretne rezultate, posebno u oblasti energetike i transporta.

Istakao je da će zaključci sa poslednje 8. sednice održane u julu ove godine u Bakuu, nesumnjivo doprineti daljem unapređenju međusektorske saradnje, posebno u domenu građevinarstva, infrastrukture i poljoprivrede, poručuje se u saopštenju.

Šef srpske diplomatije je konstatovao i potrebu za jačim privredno-investicionim vezama naših dveju zemalja, te u tom smislu sagovorniku preneo zainteresovanost srpskih kompanija za veće prisustvo na azerbejdžanskom tržištu, ali i za mogućnost privlačenja privrednika i potencijalnih investitora iz Azerbejdžana.

Kurir.rs