PREĆUTKUJU "SITNICE", PROFESIONALNI STANDARDI Brnabić demantovala lažna izveštavanja: Višemesečna kampanja koju niko ne osuđuje
Foto: Zorana Jevtić

PREĆUTKUJU "SITNICE", PROFESIONALNI STANDARDI Brnabić demantovala lažna izveštavanja: Višemesečna kampanja koju niko ne osuđuje

Politika -

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić komentarisala je na svom X nalogu kako izgleda tipičan primer izveštavanja u N1 koji su istakli izjavu profesora Branimira Jovančevića, koji je inače potpredsednik Demokratske stranke (DS), koji tvrdi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne zna ništa o rudniku litijuma, kao i da govori nešto u šta se ne razume i priložila dokaz kojim je demantovala ove tvrdnje.

- Profesionalci sa N1 "zaboravili" da pomenu da je profesor Jovančićević potpredsednik Demokratske stranke! Sitnica... Šta su ti profesionalni standardi i istinito i objektivno izveštavanje - sve vrca.

- Takođe, pošto su propustili u čitavoj ovoj priči da kažu da tvrdnje o bezbednosti vode i vodotokova nije izneo Aleksandar Vučić, već struka i naučnici, objavljujem i prilog da im pomognem. E, da - da još jednom zahvalim svim medijskim udruženjima što ćute i neoglašavaju se da osude, ili makar upozore, na ovu višemesečnu kampanju lažnih vesti i dezinformacija. Ko će ga znati, možda su zaturili negde Kodeks novinara - istakla je Brnabićeva.

Bonus video:

01:22

Ana Brnabić konferencija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track