Premijer Miloš Vučević rekao je da Srbiju i Severnu Makedoniju mnogo toga vezuje, da između dve zemlje nema otvorenih pitanja, kao i da je na nama da se ti odnosi unapređuju, da se radi na jačanju Zapadnog Balkana i pridruživanju EU, da ne bismo ostali "slepo crevo" i zaboravljeni u ovoj geopolitičkoj podeli.

Miloš Vučević je nakon sastanka sa potpredsednikom Vlade Severne Makedonije Ivanom Stoilkovićem rekao da veruje da moramo da budemo vrednovani u skladu sa svim reformama i podsetio da je Severna Makedonija donosila teške reforme, što je nešto što bi trebalo da bude vrednovano.

"Treba da oformimo komisiju za ekonomsku saradnju. Razgovarao sam sa (ministrom Tomislavom) Momirovićem to da ubrzamo, čeka nas saradnja za interkonektor za snabdevanje energentima. Treba da radimo i na jedinstvenom softveru da se ljudi ne zadržavaju na graničnim prelazima, da nema gužvi", naveo je Vučević.

Zaintereovani smo za saradnju u vezi sa onim što je važno za Zapadni Balkan, imaćemo vesti oko CEFTE, a najbitnije je da sačuvamo mir na Zapadnom Balkanu, to nam je svima potrebno", rekao je Vučević.

Premijer je još jednom čestitao novoj vladi Severne Makedonije naglasivši da veruje da će biti dostojna odgovornosti pred građanima, ali i da ne pamti da je jedan Srbin bio član makedonske vlade.

"Zato smo zahvalni makedonskom premijeru (Hristijanu) Mickoskom i čekamo ga u Beogradu. raduje me nastavak saradnje dve države", zaključio je Vučević.

Bonus video:

Kurir televizija Miloš Vučević u kulturnom centru Srbije u Parizu