Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u sredu da je, prema istraživanjima javnog mnjenja od pre dva dana, Srpska napredna stranka ubedljivo najpopularnija sa 47 odsto podrške.

Tokom obilaska radova na rekonstrukciji puta Bojić-Tekeriš, Vučić je novinarima rekao da je drugoplasirana Socijalistička partija Srbije, dok je među opozicionim strankama prva Stranka slobode i pravde sa 5,6 odsto, a iza nje Pokret Kreni-promeni sa pet odsto popularnosti.

- Ostali su značajno niže - rekao je Vučić.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković komentarisao je za Kurir rejtinge političkih stranaka o kojima je juče govorio šef države.

20240719pulssrijepgm.01-22-38-23.still002.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

- Nesumnjiva prednost Aleksandra Vučića i SNS-a je proizvod aktivnog odnosa prema svakom političkom i društveno-ekonomskom problemu, uz adekvatnu poruku očigledno vernom biračkom telu. SPS ima kontinuitet u pogledu rejtinga, Dačića kao medijskog aduta i još koliko toliko očuvanu stranačku infrastrukturu - naveo je on i istakao da je opozicija fragmetirana i zaokupljena neuspešnim pokušajem pravljenjem političke alternative.

- Za nju se opredeljuju oni koji su izričito protiv i ljudi koji reaguju na besnu i hermetičnu propagandu N1 i NOVA S. Nema ni novih lica i konkretnih političkih rešenja. Tvrdokorno instiraju da su uvek protiv nečega, nedorečeni su oko nacionalnih pitanja, bave se proizvođenjem histerije oko iskopavanja litijuma, koji je evropski i svetski trend. Manojlović ima nekakav solidan rejting, jer relativno novo lice, a Đilas je najjači među opozicijom jer ima realnu moć, novac i uticaj na medije - navodi Stanković i poručuje:

- Desna opozicija se politički "ulupala" u kombinaciji prozaične demagogije, ambicije i frustracije zbog njene nerealizacije. Ovo stanje u javnom mnjenu u ima perspektivu da traje.

Kurir.rs