Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je sastanak sa ambasadorom Ruske federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom u zgradi Gradske uprave grada Loznice.

Petar Aleksić "OD VELIKOG ZNAČAJA RAZGOVOR O GASNOM ANGAŽMANU" Vučić posle sastanka sa ruskim ambasadorom: Pokazaćemo rezultate u najkraćem roku

- Upoznao sam ambasadora Bocan-Harčenka sa situacijom na Kosovu i Metohiji i svakodnevnim brutalnim provokacijama i ugrožavanjem mira i stabilnosti, neefikasnom odgovoru svih onih koji su bili upleteni u dijalog i koji su morali da garantuju rezultate tog dijaloga. Rekao sam i koliko se srpski narod nalaži u teškoj poziciji i čini mi se da smo po tom pitanju naišli na razumevanje ruske strane. - Razgovarali smo i o svim drugim važnim pitanjima, o ekonomskoj saradnji, a očekujemo dalje razgovore o mnogim projektima iz oblasti energetike i infrastrukture. - Takođe, ono što je za nas važno, razgovarali smo i o saradnji u UN i drugim multilateralnim organima i organizacijama. Za nas je od izuzetnog značaja i ubrzavanje razgovora o gasnom aranžmanu, a naravno, razgovarali smo i o 80. godišnjici od oslobođenja Beograda 20. oktobra što ćemo dobrim delom zajednički da obeležimo brojnim kulturnim događajima, poput gostovanja Boljšoj teatra.

- Razgovarali smo o pozivu koji je Srbiji upućen za samit BRIKS-a. Ja sam maločas dobio listu učesnika - rekao je Vučić.

Vučić je Harčenku poklonio pakovanje naše suve šljive.

Predsednik je danas je obilazio Podrinje, a nakon obilaska radova na rekonstrukciji mosta na graničnom prelazu Karakaj, i destilerije TIM, stigao je u Mali Zvornik.

Predsednik je u Malom Zvorniku ručao i razgovarao sa ribolovcima i drugim građanima.

Bonus video:

Kurir Predsednik Vučić na Gučevu