Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Krupnju da zemlju čeka mnogo problema u vezi sa Kosovom i stalnim provokacijama Aljbina Kurtija, dodajući da u narednom periodu slede brojne važne posete.

"Imaćemo mnogo problema oko situacije na Kosovu i Metohiji, stalnih provokacija Aljbina Kurtija. Imamo mnogo izazova u vezi sa Ekspom. Sada nam dolazi izraelski predsednik, uskoro su i Ujedinjenje nacije. Mnogo, poseta, a pre toga Brisel. Mnogo poseta, važnih događaja. Pa da guramo Srbiju napred", rekao je Vučić.

Na kraju boravka u Podrinju, tokom obilaska Doma zdravlja u Krupnju, Vučić je novinarima rekao da sledi i težak posao sa kompanijom Rio Tinto, i mnogo "obaranja ruku", ali da mu je važno samo da čuje ozbiljnu argumentaciju.

Do države je, dodao je, da napravi najbolji mogući nadzor, da kontroliše sve i da može građanima da jasno da kaže da li će nešto da bude sigurno ili neće.

"Ako mi ne budemo mogli da kažemo da je nešto sigurno, nećemo reći. Ako budemo mogli da kažemo, onda će to da bude sigurno. Onda je to čisto kao suza. A, sada se vraćamo drugim stvarima", dodao je Vučić.

Predsednik Srbije boravio je pet dana u Podrinju, gde je razgovarao sa građnima tog dela Srbije o projektu potencijalnog iskopavanja litijuma u dolini Jadra, koji je izazvao proteste građana. Tokom boravka na zapadu Srbije, obišao je radove na saobraćajnoj infrastrukturi, posetio nekoliko škola i zdravstvenih ustanova, porodične firme.

Kurir.rs/Kosovo online

Bonus video:

Kurir televizija Aleksandar Vučić razgovora sa stanovnicima Krupnja