Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je obilazak Podrinja koji je započeo 4. septembra. Poslednjeg dana boravka u tom kraju,on je posetio i domove zdravlja u Loznici i Krupnju.

A komentarišući iskopavanje litijuma u Srbiji,Vučić je rekao da će država napraviti najbolji mogući nadzor kako bi narodu moglo da se saopšti da li će nešto da bude sigurno ili ne.

Ovim povodom u jutarnjem programu Kurir televizije gostovali su Đorđe Milićević, ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom i Zoran Vuletić, Građanski demokratski forum.

366438-240909.00-23-56-04.still002.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

- Mislim da je dobro što je bio predsednik Vučić bio tamo i razgovarao sa tim ljudima. Ova kampanja sporedna koja je pratila te razgovore je već nešto drugo. To je marketing na koji smo naviklu unazad deceniju skoro. Ono što moram da kažem jeste da živimo u takvom društvu da atmsfera koja je napravljena oko svega bitnog, ne samo oko litijuma jeste takva da je pitanje da li je moguće na stručnom nivou razgovarati kako bi javnost koja je neuka dobila temeljne informacije od nekog autoriteta i da može da kaže: Ako je bezbedno eksploatisaćemo litijum, ako nije nećemo - rekao je Vuletić.

Milićević se nije saglasio i konstatovao da je poseta predsednika odgovor onima koji govore da u Srbiji vlada autokratija:

366438-240909.00-41-28-19.still004.jpg
Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

- Čuli smo konstatacije koje ne stoje. Kažete da je predsednku potreban nekakav marketing. Reč je o važnoj i značajnoj temi. O važnoj strateškoj odluci. Ovo je odgovor onima koji kažu da je na delu autokratija. Predsednik je rekao da će se sa građanima razgovarati dve godine. Rekao je da će stručnjaci poslednju reč. Rekao je: "Ne očekujem da kažete ni za ni protiv, već da date naučno utemeljen odgovor." Ovo treba da postane transparentno pitanje u smislu komunikacije sa građanima. Postoji mnogo teorija zavere, ali apolutno se ništa neće raditi dok stručna javnost ne kaže svoje mišljenje.

Vuletić je inisistirao na svom stavu da građani ne veruju državu:

- Ovde je najveći probklema zašto građani ne veruju svojoj državi. Nije otišao bezveze predsednik države u Jadar.

Milićević je reagovao obrativši se voditeljki Snežani Petrović:

kurir televizija "ŠTO STE DOŠLI U EMISIJU AKO NEĆETE DA RAZGOVARATE!" Sukob ministra i predstavnika opozicije oko litijuma u programu uživo!

- Snežana ja dolazim u emisiju iz poštovanja prema ovoj televiziji i vama, inače da kad bih gledao prema sagovorniku pitanje da li bih došao.

Vuletić je protestovao:

- Ovo je podcenjivački nastup. Što šte došli u emisiju ako nećete da razgovarate.

Milićević je nastavo da se obraća voditeljki, a rasprava se nastavila do kraja gostovanja.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir televizija "LITIJUM NAM JE KLJUČAN" Ministarka Begović: Građani moraju da znaju da nauka nije na strani eksploatacije, već na strani istine!