Povodom sastanka predsednika Aleksandra Vučića sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom, novinarka Kurira Ksenija Stojiljković razgovarala je sa Markom Matićem, Izvršnim direktorom Centra za odgovorne medije.

- Ova poseta je značajna zato što je Nemačka jedna od najnaprednijih zemalja u Evropi u oblasti ekološke zaštite i ako hoćete bezbednog rudarenja što će biti sve primenjeno na rudniku litijuma u Saksoniji. Jako je važno da građani Srbije dobiju prave informacije kako to izgleda u Evropi, jer nažalost građani Srbije poslednjih meseci, ako hoćete i godinama još od prve litijumske krize 2001. godine pojedini ekološki anarhisti blokirali puteve u Srbiji i tražili da se prekine sa svakom pričom o kopanju litijuma - rekao je Matić i dodao:

kurir televizija DIREKTOR CENTRA ZA ODGOVORNE MEDIJE O VAŽNOSTI SASTANKA VUČIĆA I ŠOLCA za Kurir: Važan je naročito iz jednog razloga

- Dakle, građani Srbije od tada su zatrpani dezinformacijama. To je prava mećava dezinformacija. Da li ćemo da koristimo taj prirodni resurs koji nam je dat ili ne, da li ćemo da ga koristimo na ekološki prihvatljiv i bezbedan način? Da bi došlo do zdrave diskusije po ovom putanu, da bi se čula reč struke, jako je važno da građani Srbije čuju prave informacije i od struke, a i ako hoćete iz međunarodnog okruženja.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

Reuters DEPRIMIRAJUĆE JE OVO ŠTO ĆU VAM REĆI: Olaf Šolc na vest o smrti Alekseja Navaljnog