Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Narodnoj Republici Kini, izjavio je danas da je ponosan na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji svojim učešćem u zajedničkim patrolama, daju veliki doprinos jačanju prijateljstva dva naroda.

Dačić se nakon završenog Globalnog foruma o saradnji u oblasti javne bezbednosti u Lianjungangu, uputio u Guangdžou, gde će se sastati sa najvišim predstavnicima bezbednosti Provincije Guandong i grada Guangdžou, a narednog dana će prisustvovati završnoj vežbi specijalnih jedinica MUP-a Srbije i Ministarstva javne bezbednosti NR Kine i posetiti naše pripadnike koji učestvuju u zajedničkim patrolama sa kineskim kolegama.

2-3.jpg
Mup 
foto: MUP

Tom prilikom, na letu od Lianjunganga ka Gvangdžouu, čitajući kineski dnevni list "Čajna dejli", naišao je na vest koja ga je učinila ponosnim, saopštio je MUP.

3-3.jpg
Mup 
foto: MUP

- Iznenadio sam se kada sam, na letu iz Lianjunganga ka Gvangdžouu, čitajući kineski dnevni list "Čajna dejli", naišao na fotografiju naših policajaca u zajedničkoj patroli sa svojim kineskim kolegama, kojima sam se uputio u posetu. Raduje me što i naši kineski prijatelji pridaju značaj i ističu važnost zajedničkih patrola, i promovišu ih, samim tim što je u ovom renomiranom listu, na značajnom mestu, objavljena vest sa ovom fotografijom, kojom je u svet poslata najbolja slika o srpskom policajcu - rekao je Dačić.

5-1.jpg
Mup 
foto: MUP

Istakao je da je ponosan na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji svojim učešćem u zajedničkim patrolama, daju veliki doprinos jačanju prijateljstva dva naroda.

Kurir.rs