Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin, koji u Sankt Peterburgu učestvuje na sastanku visokih predstavnika za bezbednost BRIKS plus, sastao se danas sa ministarkom u Predsedništvu Republike Južne Afrike i savetnicom za nacionalnu bezbednost Kombudžo Nčaveni.

Na sastanku je bilo reči o jačanju saradnje u oblastima od interesa za dve zemlje, naročito u borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminala. Savetnica Nčaveni je izrazila zahvalnost Srbiji na podršci narodu njene zemlje tokom aparthejda.

img20240910wa0015.jpg
Vlada Srbije 
foto: Vlada Srbije

Potpredsednik Vulin je upoznao savetnicu za nacionalnu bezbednost Južne Afrike o izuzetno napetoj situaciji na Kosovu i Metohiji, nastavku politike etničkog čišćenja Srba sa Kosova i Metohije i ćutanju međunarodne zajednice na sve probleme sa kojima se srpski narod suočava u južnoj srpskoj pokrajini.

Potpredsednik srpske vlade je zahvalio Republici Južnoj Africi na principijelnom stavu po pitanju nepriznavanja lažne države, takozvanog Kosova i podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje.

Kurir.rs