Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa zamenikom gradonačelnika i direktorom Biroa za javnu bezbednost grada Guangdžoa Džangom Ruiemom.

img-250123.jpg
Mup 
foto: MUP

Dačić, koji je ovim sastankom započeo treći dan zvanične posete Narodnoj Republici Kini, najavio je da će ovaj grad sutra biti domaćin završne vežbe specijalnih jedinica dveju zemalja.

On je ponovio da Srbija i NR Kina već dugi niz godina neguju čelično prijateljstvo i bratske odnose, čiji su važan i neodvojivi deo i policijski odnosi.

img-250126.jpg
Mup 
foto: MUP

Ministar je u tom smislu naglasio da je potrebno nastaviti aktivnosti na produbljivanju saradnje resornih ministarstava i policija u svim oblastima od zajedničkog interesa, posebno u borbi protiv transnacionalnog kriminala.

Potpredsednik Vlade je uputio poziv zameniku gradonačelnika i direktoru Biroa za javnu bezbednost grada Guangdžoa da poseti Srbiju u narednom periodu.

Džang je izrazio podršku svim naporima za dalji razvoj naših bilateralnih odnosa u oblasti unutrašnjih poslova i bezbednosti.

Kurir.rs