Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić, oglasila se na društvenim mrežama gde je podelila Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima koje su podneli predstavnici dela opozicije.

Ona je istakla da su u Predlogu navedene dokazane dezinformacije u vezi iskopavanja litijuma, zbog kojih su se pojedini predstavnici dela opozicije izvinili javnosti, ali koji su, uprkos tome, ponovo navedeni u Predlogu.

- Evo, opozicija je podnela Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, a da se donese po hitnom postupku. U predlogu zakona, ponavlja se neistina o tome da će se sumporna kiselina tretirati na 250°C, što je i lično Dragana Đorđević demantovala i izvinila se građanima jer je širila dezinformacije, ali opozicija - i to u zvaničnom dokumentu koji je predala Narodnoj skupštini - navodi dezinformacije! Ovo im je najvažnija politička platforma, i ni taj predlog zakona nisu uspeli da napišu kako treba, a nikoga zaista nije zanimalo ni da ga pročita! Ostaće u arhivu Skupštine kao dokaz koliko je neka opozicija, nekad, bila aljkava, nezainteresovana, površna i lenja - napisala je Brnabić na društvenoj mreži X.

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir televiz Ana Brnabić konferencija