Govoreći o Kosovu, navela je da i ona "sa nestrpljenjem" čeka šta će reći u Vučić u obraćanju koje je najavio

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će opozicioni predlog o zabrani istraživanja i iskopavanja litijuma i bora biti stavljen na dnevni red skupštinskog zasedanja.

"Ljudi treba da znaju, kada je Rio Tinto otkrio litijum, odnosno jadarit, pod jedan oni nisu tražili istraživanja za litijum i, na kraju krajeva, veliko je pitanje sve da se ovako nešto usvoji da li bi se to odnosilo na jadarit", rekla je Brnabić za televiziju Pink.

Ona je dodala da je jadarit mineral koji nije ni litijum ni bor, već se oni izvlače iz jadarita, i upitala da li bi zabrana istraživanja bora i litijuma bila primenljiva na jadarit.

"Da li bi bila primljivana na bilo šta što slučajno može da ima litijum u sebi. Jer jadarit je potpuno nov mineral. I onda, takođe, kako bismo se mi odnosili prema drugim istraživanjima. Date istraživanje za zlato, olovo, bakar, ugalj i neko nađe bor i ...šta ćete da radite", navela je Brnabić.

Ona je rekla i da opoziciju zanima litijum samo kao politička tema, a ne zbog životne sredine, kako bi pokušali da sruše predsednika Srbije Aleksandra Vučić.

Govoreći o Kosovu, navela je da i ona "sa nestrpljenjem" čeka šta će reći u Vučić u obraćanju koje je najavio.

"Srbija je u sigurnim rukama. Vučić je ozbiljan, odgovoran, daće sve od sebe sa sačuva mir, ali neće dati na naš narod. Situacija je teška, diplomatija radi svoj posao", navela je Brnabić.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

Kurir televiz Ana Brnabić konferencija