Premijer Srbije Miloš Vučević reagovao je danas na nove provokacije iz Hrvatske, a reč je o grafitima sa ustaškim simbolima koji su osvanuli na zgradi pravoslavne crkve Svetog Spiridona Čudotvorca i upravnoj zgradi Crkvene pravoslavne opštine Petrinja.

"Srbi u Hrvatskoj i dalje nemaju mira! Kako drugačije objasniti još jednu provokaciju u nizu, ovog puta na zgradi Crkve Svetog Spiridona Čudotvorca i upravnoj zgradi Crkvene pravoslavne opštine Petrinja, na kojoj su osvanuli grafiti sa ustaškim simbolima!

Čudne su vrednosti i pravila koje se tolerišu u jednoj zemlji EU. Najoštrije osuđujem incident u Petrinji. Poruka Srbije je uvek jasna -mir, stabilnost, regionalna saradnja. Ali nećemo biti nemi na konstantne provokacije prema Srbima, koje ništa dobro nikome ne donose.

Da li su evropske vrednosti da se Srbima u Hrvatskoj uskraćuje pravo da koriste ćirilično pismo, da se gotovo svakodnevno veliča ustaštvo, gde se Srbi hapse i kažnjavaju samo zato što pevaju patriotske pesme koje nikoga ne vređaju?", istakao je premijer.

Bonus video:

Instagram/milosvucevic Premijer Vučević u RMU Jasenovac