Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas učesnike Paraolimpijskih igara u Parizu i članove njihovih stručnih štabova.

- Veliko hvala i dobrodošli u svoju kuću jer ovde je mesto da uvek obeležimo vaše fantastične rezultate, trud i borbenost. Ponosan sam na vas, na svih 6 medalja, na svakog od vas što ste učestvovali i doneli Srbiji i svima nama. Ne samo da ste nas učinili ponosnim već ste ostvarili rezultate koji će ostati urezani u našim srcima. Svaka medalja nosi priču o nesalomivoj borbi i trudu. Dragana Ristića zlatna medalja je dokaz da nema nepremostivih prepreka. Đuriću su otimali, uzimali, krali medalju i pokazuje kolika je snaga ljudska. Borisava još dve medalje, veliko hvala, dve veličanstvene srebrne medalje. Draga Nado Matić, uvek se pitam kako možete tako brzo da odigrate i neverovaton je da imate takve reflekse, čestitam vam. Željko, bronzana medalja u bacanju čunja, to je neverovatna rešenost, istrajnost, čovek koji je legendarni deo našeg tima. Palikuća je osvetlio put mnogima koji će tek dođi - rekao je predsednik.

- Želim da vas obavestim da je danas, a uputio sam zahtev juče, Valda je donela odluku biće isplaćeno po 200.000 za zlatnu medalju, srebro 100.000 i bronza 60.000 evra, isto koliko dobijaju olimpijci. Razgovaraćemo o tome kako da nemate problema u trenažnom procesu, kako da živite pristojno i da možemo da se pohvalimo da nisu ni štap ni kanap već da imamo sistemski uređene stvari. Mi smo na vas ponosni, na vašu hrabrost i istrajnost. Hvala što ste podigli zastavu Srbije na mesto koje joj pripada. Čestitam vam i beskrajno vam hvala - dodao je predsednik.

Pritnscreen RTS 200.000 ZA ZLATO, KAO I OLIMPIJCIMA Vučić sa paraolimpijcima: Hvala što ste zastavu Srbije digli na mesto koje joj i pripada

Nebojša Đurić osvajač srebrne medalje

- Čast mi je što ponosan stojim ispred vas. Želim da se zahvalim Srbiji što je prepoznala naš rad, trud, zalaganje. Hvala i svim drugarima sportistima, svi koji smo bili tamo bili smo među top pet kandidata za medalju. Dali smo sve od sebe, predsedniče. Želim da se zahvalim i medijima koji su sve ispratili, videli ste šta se sve dešavalo. Hvala i Paraolimpijskom komitetu, da ih nije bilo, ko zna gde bi ova medalja bila, hvala na svemu.

screenshot-20240912-130932.jpg
Pritnscreen RTS 
foto: Pritnscreen RTS

Predsedniku je potom uručio poklon u znak zahvalnosti na podršci.

Prijem je organizovam u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Srbija je, podsetimo, оsvојila јеdnu zlаtnu mеdаlju, tri srеbrnе i dvе brоnzаnе medalje.

6 medalja za Srbiju

Zlatna medalja: Dragan Ristić – parastreljaštvo

Srebrna medalja: Nebojša Đurić – paraatletika, bacanje kugle

Srebrna medalja: Borislava Perić Ranković – para stoni tenis – singl

Srebrna medalja: Borislava Perić Ranković i Nada Matić – para stoni tenis – dubl

Bronzana medalja: Željko Dimitrijević – paraatletika, bacanje čunja

Bronzana medalja: Mitar Palikuća – para stoni tenis - singl