Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas, na marginama sastanka visokih predstavnika za bezbednost BRIKS plus, sa generalnim sekretarom Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost Ujedinjenih Arapskih Emirata Alijem Al Šamsijem.

Potpredsednik Vulin i generalni sekretar Al Šamsi saglasili su se, kako se navodi u saopštenju, da su bilateralni odnosi Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata na najvišem nivou zahvaljujući iskrenom prijateljstvu dva lidera Aleksandra Vučića i šeika Mohameda bin Zajeda Al Nahjana.

img20240911wa0068.jpg
promo 
foto: Promo

Istakli su da dve zemlje vezuje strateško partnerstvo koje je temelj sve intenzivnije ekonomske i političke saradnje, a kako se ističe u saopštenju, razgovarali su i o nastavku i mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti bezbednosti. Al Šamsi je preneo pozdrave predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata predsedniku Vučiću.

Potpredsednik Vulin je sagovornika obavestio o jednostranim potezima tzv. vlasti u Prištini koji su u suprotnosti sa svim postignutim sporazumima, na šta međunarodna zajednica ne reaguje, što kao posledicu može imati eskalaciju sukoba i egzodus Srba sa Kosova i Metohije.

Potpredsednik srpske Vlade je u ime predsednika Aleksandra Vučića uputio pozdrave predsedniku Ujedinjenih Arapskih Emirata šeiku Mohamedu bin Zajedu, i zahvalio Emiratima na uzdržanom stavu prilikom glasanja u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija o rezoluciji o Srebrenici.

Kurir.rs