Hapšenje i proganjanje Srba na KiM je njihova svakodnevnica, a krajnji cilj svih Kurtijevih akcija je etničko čišćenje Srba sa tog prostora, rekao je premijer Miloš Vučević.

"Siguran sam da Kurti neće stati sa tom svojom političkom agendom, tim pre što je u kampanji za izbore. On ne može da priča o ekonomiji, napredku već samo o Srbima", rekao je premijer Vučević.

Mere koje će država preduzimati, dodao je, biće usmerene na čuvanje mira i zaštite Srba na KiM. Upozorava da su pred nama izazovni dani kada je reč o KiM.

Nema ambasade ili institucije u EU, koja bar saopštenjem nije osudila jednostrane poteze Prištine, ali je Kurti i dalje nastavio sa svojim planovima.

"Dosta izjava i poruka iz međunarodne zajednice ka Prištini da zaustavi jednostrane akcije, ali istovremeno ti isti raspravljaju da li treba ukinuti restriktivne mere prema Aljbinu Kurtiju. Nemam utisak da je neko spreman da oštrije reaguje protiv Kurtija, osim na papiru. Suštinskih mera nema", tvrdi premijer.

Kada je reč o nastavku dijaloga Vučević kaže da ćemo mi uvek čuvati mir i stabilnost, ali da su i suštinske stvari koje su postignute u dijalogu između Srba i Albanaca na Kosovu obesmišljene akcijama koje sprovodi prištinski režim.

Bonus video:

Kurir televizija Miloš Vučević u kulturnom centru Srbije u Parizu