U Srbiji je u toku široka javna rasprava o projektu "Jadar", a prema rečima premijera Miloša Vučevića, ona će biti nastavljena i ubuduće.

"Dijalog o projektu 'Jadar' nikada nije prekinut, predsednica Skupštine je zakazala i sednicu sa vrlo čudnim zahtevom opozicije da se zaustavi svako rudarenje u zemlji. Razgovara se i sa građanima, ali i sa predstavnicima 'Rio Tinta'. Ono što je najvažnije je da li će taj projekat ugroziti našu zemlju, naše vode, šume, livade... A tu je i ekonomski aspekt i ceo proces proizvodnje, jer to je ozbiljan prirodni resurs od koga, ukoliko se realizuje, korist treba da ima pre svega naša zemlja i građani", ističe Vučević.

Premijer kaže da moramo da budemo odgovorni i da imamo odgovore za rast u budućnosti.

"Morate da imate resurse, i ekonomske i materijalne, ne možete da imate struju ako nemate ni solarne panele, ako ugasimo termoelektrane, nećemo nuklearke. Ili da imate puteve, a nećete da imate kamenolome. Tako da mora da se razmišlja i traže odgovori i na ta pitanja", naglasio je premijer Srbije.

Bonus video:

Kurir televizija "Sve oko nas je rudarstvo, asfalt, kamen, beton..." Rudarski inženjer o projektu Jadar: Zaustavljanje toga bi bilo pogubno