Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa Li Kačiuom, prvim čovekom Hong Konga, izvršnim direktorom ovog Specijalnog administrativnog regiona NR Kine.

Ministar Dačić je, kako se navodi u saopštenju, zahvalio domaćinu na srdačnoj dobrodošlici i izrazio zadovolјstvo povodom ove prve, istorijske posete Hong Kongu i prvog susreta na visokom nivou sa liderom ovog Specijalnog administrativnog regiona NR Kine, koji usled svoje velike ekonomske snage predstavlјa jedan od najvećih svetskih finansijskih i trgovinskih centara.

8.jpg
Ministarstvo unutrašnjih poslova 
foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Dačić je istakao važnost uspostavlјanja policijske i drugih vidova saradnje sa Hong Kongom, na linijama dogovora i potpisanih dokumenata o strateškoj saradnji predsednika Srbije i NR Kine, Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, i podvukao važnost dalјeg podizanja nivoa strateškog partnerstva i jačanja našeg čeličnog prijatelјstva.

Kako se ističe u saopštenju, tokom konstruktivnog razgovora, srpski ministar je rekao da su velike perspektive za buduću saradnju u oblastima od zajedničkog interesa, ističući oblast bezbednosti kao prioritetnu, a posebno oblasti kao što su borba protiv transnacionalnog kriminala, borba protiv visokotehnološkog kriminala i borba protiv finansiranja terorizma.

Deleći mišlјenje o izvanrednim odnosima dve zemlјe, ministar Dačić je izvršnom direktoru Kačiuu preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i pozvao ga u posetu Srbiji, što je kineski sagovornik prihvatio.

Kurir.rs

Bonus video:

Kurir Ivica Dačić