Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom svog večerašnjeg obraćanja istakao da Srbija dobro napreduje, ali da se nalazi u teškoj pravno-političkoj situaciji povodom događaja na Kosovu i Metohiji koji su usmereni protiv opstanka srpskog naroda na severu KiM.

- Ono što ostaje naša najbolnija i najteža tačka jeste Kosovo i Metohija. Kosovo je najskuplja reč za svakog Srbina istovremeno, najlakše potezana i neretko nepodnošljivo njena zloupotreba nas je dovodila do lošeg. Niko nikada neće biti zadovoljan. Šta god da smo predložili, svi bi bili protiv. Oni koji pozivaju na oružje prvi dan da ih pozovemo da nameste krevet u kasarni, rekli bi da je to teško - izjavio je Vučić.

Kako je dalje dodao, "ne postoji rešenje za rešavanje problema na Kosovu i Metohiji koje može biti dobro".

- Oni koji pozivaju na nezavisnost Kosova, rekli bi nam vi ste izdajnici. I to čujete na svakom mestu. Iako sam predsednik koji je obavio najviše razgovora, svi ostali nisu videli deseti deo. Ne postoji čudotvorac koji Srbima može da donese dobro rešenje za KiM. Poznajem svako srpsko selo, gotovo da znam svaku srpsku kuću na Kosovu i Metohiji, znam sve probleme. Ja znam da nema dobrog rešenja. Svi će samo da čekaju kraj našeg obraćanja da bi se sa svojim lagodnim rešenjima ustremili na domaću javnost, da bi ukazali kako smo nesposobni, a oni su eto sposobni. Ovde je reč i o onima koji dolaze sa Zapada.

Kurir.rs